• Vakfımızda Cumartesi ve Pazar günleri Lise 1 ve Teog sınavına hazırlık için takviye dersleri verilmektedir.
  • Milli Sporcu ve Antrenör M.Emin KASKA her Perşembe Saat 17:30-18:30 arası vakfımızda gençlere bilek güreşi ile ilgili bi
  • Her hafta pazartesi ve cuma günleri saat 20:45-21:45 arasında Arapça kursu verilmektedir.
  • Teog-1 Hazırlık derslerimiz 7. Sınıftan 8. Sınıfa geçen öğrencilerimizle başlamıştır.

Etkinliklerimiz

• blog list

ŞAİR YAZAR EBUBEKİ EROĞLU'NUN 11.11.2017 CUMARTESİ SAAT 20:30 DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİ "FİKİRDE ÖZ VE ŞEKİL" ADLI KONFERANSIMIZA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Şair Yazar Ebubekir EROĞLU'nu tanıyalım

1950 yılında Malatya'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da yaptı.

-Yüksek öğrenimini İstanbul Ünüversitesi Hukuk Fakültesinde 1975'te tamamladı.

-Yüksek öğrenimi sırasında, bir süre çalıştığı Kamu Kurumunda daha sonra, Müfettiş ve Müşavir olarak görev aldı.

-Abdullah Gül, R.Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlıkları sırasında (2004-2015) Başbakanlık Danışmanı olarak görev yaptı.

2015 yılı sonunda yaş haddinden emekli oldu.

Emeklilik sonrasında Bülent Ecevit Ünüversitesinde ve halen; Fatih Sultan Mehmet Ünüverstesinde "Metin Şerhi" dersleri vermektedir.

E.Eroğlu'nun ilk şiiri 1965 Aralık ayında yerel bir dergide yayımlandı.

1969'dan itibaren Diriliş Dergisi'nde yayımlamaya başladığı şiirler ile adı duyulan Eroğlu, çoğunlukla ve uzun süreli olarak;

Diriliş, Yönelişler, Edebiyat ve Kitaplık dergilerinde şiir ve yazılarını yayımladı.

-Kurucularından olduğu "Yönelişler" Dergisinin (1981-1990) yayını boyunca yönetimini üstlendi.

Bunun dışında Kadim kültürümüzle ilgili, öze dönüş tezine destek veren dergi ve gazetelerde de Eroğlu'nun yazı ve şiirleri yer aldı.

"Kayıpların Şarkısı" adlı kitabı 1984 ŞİİR Dalında;

"Modern Türk Şiirinin Doğası" adlı kitabı 1993 DENEME Dalında;

"Geçmişin İçindeki Geçmiş" adlı kitabı 2013 FİKİR Dalında; yayımlandığı yıllarda TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ'nin ödülünü aldı.

SOMBAHAR; YEDİ İKLİM; TÜRK DİLİ; HECE ve YASAKMEYVE Dergilerinin farklı sayılarında, Ebubekir Eroğlu ile ilgili özel bölümler yayımlandı.

2014 yılında B. Ecevit Ünüversitesi Senatosu kararıyla, E. Eroğlu'na Fahri Doktora ünvanı verildi.

E. Eroğlu 2016 yılında, Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla Star gazetesince düzenlenen NECİP FAZIL ŞİİR ÖDÜLÜ'nü aldı.

Ebubekir Eroğlu'nun yayımlanmış Eserleri;

ŞİİR:

1-Kuşluk Saatleri (1974)

2-Kayıpların Şarkısı (1984)

3-Yirmidört Şiir (1991)

4-Şahitsiz Vakitler (1998)

5-Berzah/Toplu Şiirler (2001-2011)

6-Sınır Taşı (2006)

7-Sesli Harfler (2011)

8-İçkale (2015)

9-Bentler (2016)

DENEME:

1-Sezai Karakoç'un Şiiri (1981)

2-Yenilenme Bilinci (1988-2005)

3-Sevap Defteri (1992)

4-Modern Türk Şiirinin Doğası (1993-2005)

5-Sabir ve Değişken (1994-2010)

6-Muğlak Ölçekli Harita (1997-2009)

7-Kelimeler Çınladıkça (1997)

8-Hayat Mükemmel Değil (2000)

9-Salınımlar (2005)

10-Çalkantı ve Dalga (2008)

11-Geçmişin İçindeki Geçmiş (2013)

DERLEME:

1-Seçmeler/ Necip Fazıl Kısakürek (1993)

ÇEVİRİ:

1-Genel Çizgileri ile İslam - Babanzade Ahmet Naim (1975)

2-Allah'ı İnkar Mümkün mü? - Filibeli Ahmet Hilmi (1977)

15 Temmuz; Bir Halkın Şehadeti,
    İhanet bitmeden Şehadet bitmeyecek...
    Güngören Belediye Başkanımız Sayın Şakir Yücel Karaman, AK PARTİ İlçe Başkanımız Sayın Ercüment Sever ve MHP Güngören İlçe Başkanı Fuat Gül Beyefendilerin açılışını yapacakları Fotoğraf sergimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

• blog list

Perşembe akşamı saat 20:30 da vakfımızda Yeşilay derneği Güngören şubesi ile birlikte 'Bilgi Değiştirir Çocuğun için Öğren' konulu bir söyleşimiz olacak. Uyuşturucu madde alkol, sigara gibi bağımlılıklardan korunmak ve teknolojiye esir olmadan doğru kullanım yollarını öğrenmek için gerçekleştireceğimiz söyleşide Siz dostlarımızıda aramızda görmekten memnun olacağız.

KUR'AN BENDE NE DEĞİŞTİRDİ? - 3

ÖDÜLLÜ KOMPOZİSYON YARIŞMASI

"Sizin en hayırlınız Kur'an öğrenen ve öğretendir" (Buhârî Fedailu'l Kur'an 21) hadisi şerifinden yola çıkarak başladığımız ve bu yıl 3.sünü düzenleyeceğimiz yarışma bir anlamda Allah'ın insanlığa konuşması olan vahye siz değerli gençlerimizinde bir cevap niyazıdır.

Rabbimiz sözüne sadık kalan gençlerden olmayı nasip etsin inşaallah.

Sizlerden, bu paylaşımı mümkin oldugunca fazla kişiye ulaştırmanızı rica ederiz.

• blog list

KONFERANS SERİMİZ DEVAM EDİYOR...
    4 MART saat 20.30 misafirimiz
    Sosyolog ABDURRAHMAN ARSLAN hocamız.
    Bizler sabretmeye devam ediyor ve biliyoruz ki ALLAH sabredenlerledir.
    TEVHİD+ADALET+ÖZGÜRLÜK+SEVGİveMERHAMET=VAHDET
    konularımız öğrenme azmimizle tekrar tekrar sürüyor. Sorunları hepberaber çözeceğimize olan inancımızı güçlendirmek için el ele vermeyi ilke edindik.
    Siz değerli komşularımızı ve dostlarımızıda yanımızda görmekten mutlu olacağız.Saygıdeger ailenizi ve dostlarınız davet etmenizde bizlerin ricasıdır. Saygı ve sevgilerimizle...

Yeniden BİSMİLLAH...
    Vakit yine geldi.
    TEVHİD + ADALET + ÖZGÜRLÜK + SEVGİ ve MERHAMET = VAHDET konulu konferansımızın ŞUBAT ayı misafiri Sayın M.BEŞİR ERYARSOY Hocamız. Bölünmüşlüge, perişanlığa bir baskaldırıdır, bir çözümdür. VAHDET ! Bizleri Sırat'el-Müstakîm'e götürecek bu yolda buluşmak , yola koyulmak , yol olmak için buluşmalarımızda ailenizle birlikte aramızda olmanızı rica ederiz.
    Duamız olur musunuz?

• blog list

Aylık Konferanslarımız Devam Ediyor...

Sayın Prof.Dr. BURHANETTİN CAN
    beyefendinin sunumuyla
    TEVHİD , ADALET , ÖZGÜRLÜK , SEVGİ ve MERHAMET , VAHDET
    konulu konferansımıza davetlisiniz.
    Öğrenmenin bedeline hazır olanları herdaim bekliyoruz.
    Hayat öğrenen,öğreten, birlikte salih amel üretenlerin kazanabileceği süreçtir.

Yine
    Yeniden
    Bismillah !
    Her ay düzenlediğimiz TEVHİD ADALAET ÖZGÜRLÜK SEVGİ ve MERHAMET VAHDET konulu konferansımızda 10 Aralık saat 20.30 da sayın Nasuhi GÜNAY beyefendi misafirimiz olacak.
    Siz değerli dostlarımızı ailece bekliyoruz. Selam ve dua ile ...

• blog list

KONFERANS SERİLERİMİZ DEVAM EDİYOR ...
    Davetimiz Sizlere Özel.
    Anlamaya ve paylaşmaya giden yol ! ...

Konuşmacı: ABDURRAHMAN DİLİPAK ...

" Yine onlar Rablerinin (davetine) koşarlar, namazı hakkını vererek eda ederler, toplumsal işlerini aralarında danışma yoluyla görürler ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden harcarlar " Şura suresi 38.ayet mealindende anlaşılacağı üzere birlikte düşünmeye devam ediyoruz.
    Kasım ayı misafirimiz sayın ABDURRAHMAN DİLİPAK hocamızla anlama ve düşünme çabamızla yolculuga çıkıyoruz.Konferanslarımız sizlerin katılımıyla dahada güzelleşecek inşaallah.Davetimize icabet etmeniz ve insanlara duyurmanız bizleri mutlu edecektir.
    Selam ve dua inşaallah.

• blog list

KONFERANS SERİLERİMİZ BAŞLIYOR ...
    Davetimiz Sizlere Özel.
    Anlamaya ve paylaşmaya giden yol !
    " Yine onlar Rablerinin (davetine) koşarlar, namazı hakkını vererek eda ederler, toplumsal işlerini aralarında danışma yoluyla görürler ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden harcarlar " Şura suresi 38.ayet meali.
    Ramazan Kayan hocamızla başlayıp her ay alanında uzman hocalarımızla devam edecek konferanslarımız sizlerin katılımıyla dahada güzelleşecek inşaallah.

• blog list

Her Pazar Saat 14:00-17:00 arası Milli bilek güreşi Antrenörü M. Emin KASKA, gençlere bilek güreşini sevdirmek için antrenmanlara başladı.

• blog list

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zeki İzgöer'in sunumuyla “II. Abdulhamid ve İslam Birliği Siyaseti ” semineri Vakfımızda gerçekleşecektir.

• blog list

Her Cumartesi saat 20:30-22:00 arasında bayanlara ve erkeklere ayrı ayrı mekanlarda; ses ve görüntü aktarımıyla gerçekleştirilen TEFSİR DERSİ yapılmaktadır.

• blog list

Her Salı saat 20:00-21:00 arasında ailecek katılabileceğiniz KAVRAM DERSLERİ yapılmaktadır

• blog list

Vakfımızda Cumartesi ve Pazar günleri Teog öğrencilerine Türkçe,Matematik,Fen Bilgisi,İngilizce,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri,Lise 1 öğrencilerine Cumartesi günleri Türkçe,Matematik,Fizik,Kimya dersleri verilmektedir.

• blog list

Pazartesi ve Çarşamba günleri çocuklarımız ve gençlerimiz için 18:00-19:30 arası Sayın Ebru Aksakallı hocamız tarafından drama dersleri verilmektedir.

• blog list

Her hafta pazartesi ve cuma günleri saat 20:45-21:45 arasında İmam-ı Azam dersliğinde Firas Ebu Hasen eşliğinde Arapça kursu verilmektedir.

• blog list

Gelecek hedeflerimiz için salih amelleri birleştirme mekanı olan vakıf merkezimizin yeni yerinin açılışında sizleri de aramızda görmek bizleri mesud edecektir.