Vakıf Senedi

AMAÇ:

“O ölümü ve hayatı hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için yaratmıştır. O mutlak üstün ve yüce olandır, eşsiz ve benzersizdir.” “De ki: Benim namazım, orucum, hayatım ve ölümüm, bütün ibadetlerim, alemlerin Rabbi Allah'a armağan olsun.” Işığında “İslami Bir Toplum” oluşturmaktır.

İLKELER:

1- Yapacağı eğitim çalışmalarının temeli TEVHİD'e dayanır. 2- Toplumun tümünü kucaklayan bir uslûb kullanır. 3- İslami ıstılahları ve kavramları önceler ve yaygınlaştırır. 4- Kur'an merkezli bir düşünce ve hayat geleneği oluşturmaya çalışır. 5- Ümmet bilinci ve İslami kardeşlik şuuru ile hareket eder. 6- Farklı grup ve cemaatlerin yaptığı İslami çalışmalara destek verir. İlkelerine aykırı olmayan çalışmalar için vakıf binasını uygun zamanlarda kullandırır. 7- Farklı düşünceleri önemser, saygı gösterir. 8- Vahyin vaz'ettiği ilkeleri ortak kabuller olarak görür. 9- Gündelik hayatta karşılığı olmayan teorik tartışmalara girmez. 10- Kur'anın söylediğini can kulağı ile dinler. 11- Cemaatçilik yapmaz. Fakat aidiyat duygusu içerisinde hareket eder. 12- Zaman ve zemine göre toplumun bütün kesimlerine yönelik eğitim çalışmaları yapar. 13- Yardım almak için değil yardım etmek için çalışır.