İLKELERİMİZ

Genç Osman Camii Eğitim ve Hizmet Vakfı;

Var oluş amacını; insanlığın evrensel ve değişmez tüm değerlerinin yüceltilmesi ve hayata tatbik edilmesi üzerine inşaa eder.
İnsanlarımızın inanç ve kardeşlik bağlarını güçlendiren camilerimizin sosyal ve kültürel hayatımızdaki etkinliğini artırmayı, onları misyonuna uygun olarak gelecek nesillere taşımayı kendisine görev sayar.
İnsana, eşyaya ve topluma bakışında dengeyi ve adaleti esas alır.
Sağlıklı ve güçlü toplumların ayrı düşenlerle değil, omuz omuza verenlerle kurulduğunu bilir ve başta asabiyetçiliğin her türlüsü olmak üzere ayrılığa sebep olabilecek her şeyden uzak kalır.
Yarınlarımız olan çocuklarımızın şahsiyetli ve erdemli birer birey olarak yetişmelerini hedefler.
Toplumun yapı taşı olan aile kurumunu zedeleyecek, dolayısıyla toplumun yarınlarını dinamitleyecek oluşumlara karşı halkı bilinçlendirmeyi şiâr edinir.
Bin yıllık ulu bir çınarın dahi, kökleriyle bağlantısının kesildiğinde bir kütüğe dönüşeceğinin idrakindedir. Bu bağlamda, tarihini ne bir övgü ne de bir sövgü aracı olarak görmeyen, tarihinden dersler çıkaran ve tarih sahnesinin öznesi olan nesiller yetiştirmeyi hedefler.
Toplumda ahlâkın ve erdemin yaygınlaşması ve kötülüklerin azaltılması için elinden gelen her türlü çalışmayı yapar. Bu amaca yönelik olan her türlü faaliyeti kimden gelirse gelsin destekler.