Sosyal Çalışmalar

Kurban Kesim ve Hisse

Kurban bayramında kurbanlarımızın modern mobil mezbahalarda son derece titiz ve temiz bir ortamda İslami kurallara uygun olarak kesimini gerçekleştirmekteyiz. 1. Toplumsal değerlerimizden biri olan kurban ibadetinin vakıf gönüllülerimize öğretilmesi sevdirilmesi, 2. Vakıf insan olmayı hedefleyen gönüllülerimizin bu hedeflerini gerçekleştirmeye aracılık edilmesi, 3. Sosyal bir faaliyeti birlikte yaparak iş yapabilme becerisinin geliştirilmesi ve aidiyet bilincinin kazandırılması, 4. Kesimin dini vecibelere en uygun şekilde gerçekleştirilmesi, yaşanan sıkıntıların giderilmesi, daha sağlıklı ve düzenli bir ortamda kurban kesiminin gerçekleştirilmesi, 5. Vakfımıza maddi bir katkı sağlanması, hedeflerimiz arasındadır. Bununla birlikte; Kurban vecibesini, maddi olarak tek başına yerine getiremeyecek veya ortak bulmakta zorlanan herkesin bu görevini yerine getirebilme yönünde kolaylık sağlayabilmek için HİSSE organizasyonu yapmaktadır. Kurban hisse organizasyonunda kurbanlıklarımız, kurban vasıflarına uygun hayvanlardan seçilir. Kayıt yaptıran hissedarların vekâletleri alınır ve yedişerli gruplar oluşturulur ve bayramın 1. günü İslami kurallara uygun olarak kesilir. Temiz ve modern mezbahanelerde kesim işlemi tamamladıktan sonra kurbanlıkların karkasları soğuk hava depolarında dinlendirilir. Daha sonra soğuyan etler işlenerek 2-3 kilogramlık parçalar halinde hisselere ayrılır ve paketlenir. Paketlenen kurban etleri bayramın ikinci günü hisse sahiplerine teslim edilir.