Eğitim Çalışmaları

Genç Osman Çocuk Kulübü

Değerli dostlar; Genç Osman Çocuk kulübümüz, 5 Ekim 2019 itibariyle faaliyetlerine başladı. Her Cumartesi saat 13:30 - 16:00 saatleri arasında gerçekleşecek programımız, Kur-an, Ahlak, Hadis ve İlmihal konularını içermektedir. Yeni dönemin çocuklarımız için verimli ve bereketli geçmesini niyaz ediyoruz. Allah’ın bizlere emaneti olan çocuklarımıza; 1. Her çocuğun bir değer olduğunu, 2. Özgün bir potansiyele sahip olduğunu, 3. Hakikate aidiyetini, 4. Her bireyin kendisini yönetebilecek donanıma sahip olduğunu (İrade, akıl, vicdan bilgi v.s), 5. Dersleri ezbere değil, anlamaya dayalı işlemeyi (ne, neden, niçin, nasıl), 6. Muhâkeme kabiliyetini güçlendirmeyi, 7. Erdemlerin insanlığa emanet olduğunu, 8. Kur-an’nın hayat kitabı olduğunu (ilmi düzeyde), 9. Peygamberimizin ve peygamberliğin amaç ve hedefini, 10. Sorumluluk bilincinin gerekliliğini, öğretmek amaçlarımız arasındadır.