Vakfımız Antrenörü Bilek Güreşinde Avrupa 3. sü Oldu

Genç Osman Camii Vakfı Bilek Güreşi antrenörü Mehmet Emin Kaska, 26. Avrupa Bilek Güreşi şampiyonasında 3. olarak büyük bir başarı sağladı.

Bilek Güreşi Milli Takımımız, 21 – 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Romanya’ın Bükreş şehrinde yapılan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında, toplamda 62 madalyayla kazanarak 29 ülke arasında 2. olarak yeni bir rekora imza attı.

Genç Osman Camii Eğitim ve hizmet Vakfı Bilek Güreşi antrenörü Mehmet Emin Kaska ise ağır sıklet ustalar kategorisinde sağ ve sol kolda ayrı ayrı Avrupa 3.lüğü kazanarak büyük bir başarı sağladı.

Mehmet Emin Kaska, konuyla ilgili merak edilenleri cevapladı.

İşte Kaska’nın açıklamaları;

Sayın Mehmet Emin Kaska Bey yaptığınız maçlarda en dikkat çekici olan hangisidir?

Yarıştığım kategori +100 açık sıklet olduğundan kilo sınırı yok. Bende kilomun en hafif sporcusuyum. Kurada ilk maçım 2010 yılında ABD de beni yenerek derece yapan Alman sporcu Klause'yle çıktı. İçimde korku olmasına rağmen maç anında duaya odaklandım. Hakemin komut vermesiyle beraber çok hızlı çıkarak beni kolunun en kuvvetli yerine almasını önledim. Rakibin kuvvetini absorbe ettiğim an yeneceğimi anladım. Tuş minderine doğru ilerlerken Allahu Ekber diyerek maçı kazandım. Çok güzel bir andı. Güçlü bir rakibi yenerek başlamak ilerisi için umut verdi. Diğer rakipleri yenerek yarı finale kadar geldim. Yarı finalde Malezya 2015 Dünya Şampiyonasında beni yenen Ukraynalı rakibimi yenerek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında 3.olarak kürsüye çıktım. Diğer kolda da Avrupa 3. sü oldum.

Hazırlıklarınızı nasıl yapıyorsunuz?

Bir sene boyunca haftanın 2 günü ağırlık 1 günü maç yaparak Türkiye şampiyonasına hazırladım. Sponsor olmadığından imkânlarımız pek yeterli değil ama inancımız bizi hedefe götürüyor.

Genç Osman Camii Vakfı'nda yetiştirmeye başladığınız gençler için neler söylersiniz?

Bu sporu yapmak için temelde vücut yapısı ve ahlakın uygun olması gerekir. Ahlak disiplinli bir hayat ve başarıya giden yolu kısaltan en büyük unsurdur. Teknik ve güç ayarlaması için bolca antrenman yapmalıdır. Spor çok pencereli ev gibidir. Amatör sporların penceresi popüler sporlara göre daha dardır. Ama hedefe tek başınıza yürüdüğünüzden özgüveniniz daha fazladır. Bugün antrenmana gelen çocuklarımız ileride kürsüde göreceğimiz arkadaşlardır.

Son olarak bu sporu dünya arenasında hak ettiği yere getirmek için çaba sarf eden Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Sayın Niyazi Kurt beyefendiye çok teşekkür ederiz. Sporcusu olarak bizlere çok güvendi. Bizlerde bu güveni boşa çıkarmadığımız için Allah'a hamd ediyoruz.