Kur'an Bende Ne Değiştirdi ?-3 Ödül Töreni Yoğun İlgiyle Gerçekleştirildi

Genç Osman Camii Eğitim ve Hizmet Vakfı olarak "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir" (Buhârî Fedailu'l Kur'an 21) hadisi şerifinden yola çıkarak başlattığımız ve bu yıl 18.03.2017 Cumartesi saat 20:00 da 3.sünü gerçekleştirmiş olduğumuz liseli gençlerimize yönelik "Kuran Bende Ne Değiştirdi? -3" kompozisyon yarışması vakfımızda gerçekleştirilen ödül töreniyle nihayet buldu.

Bu sene de gönüllülerimizin sponsorluğunda gerçekleşen "Kuran Bende Ne Değiştirdi ? -3" kompozisyon yarışmasına Güngören'de bulunan liselerden 97 öğrencimiz yarışmaya katıldı.

Ödül töreninde
Dr. Hamdi Kalyoncu'nun
"Hayatın Anlamı Çerçevesinde BAŞARILI OLMAK" konferansına
İlahiyatcı yazar Nasuhi Günay,
Yardımeli Yönetim Kurulu baskan yardımcısı Necat Şendur,
Sanatçı Murat Kekilli, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, vakıf yöneticileri, üyeleri ve gönüllülerimiz iştirak etti.

Dr. Hamdi Kalyoncu ayetteki gibi "işittik ve itaat ettik" diyebilmemiz için işittiğimizi anlamamız gerektiğini, insanın anlamadığı/anlamlandıramadığı bir şeye itaat edemeyeceğini, bu sebeple Kur'an'ı anlamamız gerektiğini söyledi.

Nasuhi Günay ise, "Yüreği güzel olanlar Kur'an'a tabi olanlardır. Eger Kur'an'a ilgi göstermezsek Hz.Peygamber bu Kur'an'ı terkettiler bıraktılar diyecektir. (Furkan 30. ayet)
      Kur'an'ı hayatımızın nesnesi değil öznesi yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Sanatçı Murat Kekilli de "Hayal kurmaktan,hayallerinizin peşinden gitmekten korkmayın, mutlaka başaracaksınız." ifadelerini kullandı.

Yarışmada
      Güngören Anadolu Lisesi'nden Dicle Nur Çelik birinci olurken, Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hanne Nur Altındal ikinci,Güngören Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden İlknur Öztürk ise üçüncü sırayı aldı.

Mansiyon ödüllerini de Güngören Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hacer Nur Çelebi, Rümeysa Genç, Ergün Öner - Mehmet Öner Anadolu Lisesi'nden Ahmet Akçay, Güngören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Özge Nur Akbulut, Sultan Alparslan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Berna Kaftar, Suphan Yavaşcan, Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Sena Akbalık, Dilara Gümüş, Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Cemile Uysal, Güngören Tuncay Azaphan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Ebru Bektaş, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Şerife Akdeniz, Güngören Gençosman İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Kader Aran kazandı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerden birinciye cep telefonu,kitap seti ve plaket, ikinciye tablet, kitap seti ve plaket, üçüncüye çeyrek altın,kitap seti ve plaket , mansiyon ödülü kazananlara da kitap seti hediye verildi.

Tören, ödüllerin verilmesinin ardından öğretmenlerimize plaket verilip toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

21.03.2017