Vakfımızla İlgili Haberler

Birbirinizle çekişmeyin ve unutmayın! Müminler ancak kardeştir...Lise öğrencileri Lokman ve Hucurat sureleri ile "Kur'an Bende Ne Değiştirdi? dedi.

Onların amaçları, Kur'an'ı Kerim'in anlaşılması ve yaşanmasını sağlamak. Genç Osman Camii Eğitim Ve Hizmet Vakfı, liseli gençleri hedef aldığı projeyle büyük beğeni topluyor.

Genç Osman Vakfı tarafından "Kur'an Bende Ne Değiştirdi?" Konulu Liseler arası kompozisyon yarışmasının bu yıl 2.si düzenlendi.

Amaçlarının, Kur'an'ı Kerim'in anlaşılması ve yaşanmasını sağlamak olduğunu belirten vakıf yetkilileri bu hedef doğrultusunda çalışmalarının devam edeceğini de ekledi.

"Peygamber efendimiz, gençleri hür düşünmeye ve sonucu ne olursa olsun doğru bildiğini cesaretle ifade etmeye yöneltmiştir. Gençler bir toplumun geleceğidir. Her toplum, kendi geleceğini garanti altına alacak, kendi değerlerini yükseltip, geliştirecek fertler yetiştirmeyi hedef edinir. Yeni yetişen nesiller ruh ve bedenen sağlıklı, güçlü ve dinamik bir kişilik geliştirdikleri ölçüde, toplum da güç ve kuvvet kazanacaktır, bu noktada gençlerin ahlaki gelişiminde etkili olması sebebi ile yarışmada konu olarak Lokman ve Hucurat sureleri seçtik, bu yolda atılan bu küçük adımın örneklik teşkil ederek yayılmasını temenni ediyoruz ve bundan sonra her yılın sonunda bu etkinliği yapmayı planlıyoruz."

"Kur'an Bende Ne Değiştirdi?" Konulu Liseler arası kompozisyon yarışmasının ödül töreni 31 Aralık Perşembe Saat 20:00 de Güngören Kültür Merkezi’nde yapılacak.

GEÇEN YIL DA DÜZENLENMİŞTİ Genç Osman Vakfı, geçen yıl da kompozisyon yarışması düzenlemişti. Vakıf, liseli gençlerin Kur'an ile bağlarının güçlenmesini hedefleyerek yola çıktığı yarışma vesilesiyle birçok gence ulaşmayı başarmıştı.

HİLAL HABER